Nieuws

DELTA op de INFRA Relatiedagen 2023

Het netwerkplatform dat grond-, weg- en waterbouw professionals samenbrengt vindt op 7, 8 & 9 februari 2023 van 13:00 – 21:00 uur plaats in de evenementenhal in Hardenberg. En DPS Delta is er bij. We begroeten u graag op stand 146.

Buster voor het inzamelen van afval

Verandering is niet spannend, de Buster voor het inzamelen van afval verandert gewoon mee. Het RVS topdeel is eenvoudig en snel te verwisselen waarmee u bijvoorbeeld uw blikvanger geschikt maakt voor de inzameling van GFT afval.

Picknickkleed is ook vuilniszak

– 17 juli Asser Courant Wethouder Martin Rasker heeft zaterdag picknickkleedjes uitgedeeld bij de Baggelhuizerplas in Assen. Hiermee wil de gemeente het voor bezoekers gemakkelijker maken om hun afval weg te gooien. Het kleedje is namelijk ook te gebruiken als vuilniszak. De DELTA picknick(kleedjes)houder is gemaakt van RVS en vervolgens gecoat in zwart ral 9005

Douchen in Hoek van Holland

DELTA – RVS douches op de stranden van Hoek van Holland zorgen voor de nodige verkoeling.In samenwerking met de Gemeente Rotterdam zijn de douches tot stand gekomen. ‘Water’ gaat een steeds grotere rol spelen in de publieke ruimte. Warme zomers worden hete zomers. De voorbereiding vraagt om maatwerk. Is het van staal? Dan kan DPS […]

Boomroosters zelf ontwerpen.

Gemeente Zutphen.De roosters en de uitsparingen zijn met waterjet technologie gesneden.Logo’s, teksten kunnen snel “geladen” worden met deze werkwijze en het spaart productietijd. Het laat zich samenvatten als: precisie met prijsvoordeel. Goed in vorm.Of uw ontwerp van het rooster rond, ovaal of vierkant is maakt voor het snijden met water niet uit.Wel voor het straatbeeld […]

Aan tafel bij TAMAR

TAMAR banken zijn goed te combineren met een picknick tafel in dezelfde stijl.Zoals u van ons gewend bent geheel gelast – een tafel uit 1 stuk.De publieke ruimte en haar gebruikers stellen nu eenmaal hoge eisen aan het meubilair. Geen onderdelen als schroeven, bouten of moeren.Staal, verzinkt en dubbel laags gecoat.Eenvoudig kennismaken kan via deze […]

DELTA detail engineering.

RVS douches voor Hoek van Holland in opdracht van de Gemeente Rotterdam. Kennis is kapitaal, staal onze passie. Wij helpen onze relaties om hun ideeën en visie om te zetten in slimme producten: kostenbesparende resultaten die succesvol zijn en een bijdrage leveren aan de inrichting van de openbare ruimte. Door onze praktische benadering hebben al […]

Druk in het park? Donkey zamelt afval in.

In parken wordt steeds drukker, meer mensen, meer …….. De DONKEY breidt de inzamel capaciteit van de afvalbakken uit met 240 liter. Geschikt voor elk type afvalbak.

Drinkwatertappunt REDER krijgt Belgaqua certificaat.

Drinkwatertappunten in de publieke ruimte zijn populair en worden een vaste waarde in ons straatbeeldstraks ook in België!Met de certificering door Belgaqua wordt bevestigd dat het REDER tappunt voldoet aan de gestelde eisen.

Met de rug tegen de muur.

Comfortabel zitten en ruimte besparen. Een muur is een prima plek om banken aan te bevestigen.De bank TAMAR is er in diverse uitvoeringen en is in elke gewenste ral-kleur leverbaar. Onze adviseurs zijn u graag van dienst met passende oplossingen voor de inrichting van de buitenruimte.Als het mooier mag en beter moet.

Bomen beschermen op de Melkmarkt in Zwolle

BOOMING XL. De Melkmarkt in Zwolle staat bekend om haar weekmarkten, de vele terrassen, en haar jaarlijkse kermissen. Een druk bezochte locatie waar kostbare (kwetsbare) bomen het verdienen om goed beschermd te worden. De robuuste BOOMING XL boombeschermers en -roosters zijn geplaatst in maart. Optimaal beschermen de 6 staanders van elk 10 mm dik en […]

Een klassieker voor het park.

Rob Doesburg zocht een klassieke afvalbak specifiek voor de parken in zijn gemeente. Als ontwerper maakte hij de schetsen voor DECO. De lachende inwerp-opening was het uitgangspunt. De uitkomst is een klassieker met hedendaagse specificaties.Als basismateriaal inox en in zwart gecoat ral 9005. Fraai voorzien van het goudkleurige RIJSHOUT symbool .

Opvallen doe je zo…..

Hoe laat je de ingang van de nieuwe fietsenstalling opvallen? Voor Westerbork in de gemeente Midden Drenthe maakten wij het “Stalen Ros” Een herenfiets en kinderfiets op ware grootte.   Grote pictogrammen in het straatbeeld krijgen aandacht en geven een positieve omgevingsboodschap.

Wortelopdruk boomplinten van corten staal.

Bomen in onze straten en pleinen doen hun best om aan water, lucht en voedingsstoffen te komen. Als er sprake is van een kleine boomspiegel, ontstaat er wortelopdruk en daarmee ‘struikelblokken’. Met de speciaal afgeschuinde boomplinten van corten staal voorkomt u hinderlijke obstakels. Vanzelfsprekend maken wij uw boomplinten op maat.

Beugel voor minicontainers in Berkelland

De Gemeente Berkelland kiest met ROY voor het stabiel opstellen van mini containers. De mini container is een vaste waarde in het straatbeeld. De beugel ROY is er om de containers stabiel op te stellen en sluikstort te voorkomen. Geschikt voor 120-140 & 240 liter containers.

Veilig oversteken met soundmaker

Soundmaker is de nieuwe generatie waarschuwingstegels om oversteekplaatsen veiliger te maken. De holle tegel geeft een klank effect bij aanraking met de geleidestok.

Vuilbak voor pizzadozen in Kontich!

Met hetzelfde gemak gooi je het in de bak, dat geldt niet voor pizzadozen. Even een pizza bestellen dat gaat makkelijk.Maar waar dan de doos laten?  Met de speciale inwerp-openingen in de DELTA BUSTER is dit opgelost.De Gemeente Kontich heeft de primeur. Het topdeel is geheel van inox. De behuizing wordt gecoat in elke gewenste ral kleur.

Gemeente ontwerpt eigen productlijn schoolomgeving.

Gemeente Raalte (NL) ontwerpt een eigen productlijn schoolomgeving meubilair. Verkeerspalen, hekwerken en opvallende “accentpalen” worden toegepast in de directe omgeving van scholen. De herkenbaarheid is groot voor alle producten wordt consequent verkeersblauw (RAL 5017) verkeersrood (RAL 3020) toegepast. Waarmee de weggebruiker geattendeerd wordt op de kwetsbare groep kinderen in de omgeving van de school.

Een verkeerspaal om zakken aan te haken!

Gemeente Lisse (NL) kiest voor een verkeerspaal welke tevens dienst doet voor de inzameling van plastic. De uitsparingen aan de bovenzijde zijn ideaal voor het aanhaken van de zakken. De verkeerspaal vervult op deze manier 2 functies waarmee ruimte bespaart wordt!

BBQ’s voor Poperinge

Een barbecue voor de publieke ruimte is o.a. in Frankrijk populair. Maar straks 2021 ook in Poperinge. De keuze voor corten staal is logisch gezien “oplopende” temperaturen.

Enkel kiezen voor dubbelwandig

De keuze voor boom- en plantenbakken in de publieke ruimte vraagt om zorgvuldigheid. Belangrijk bij de keuze van boombakken is o.a. het formaat bomen en planten moeten immers voldoende ruimte en grond hebben om te kunnen groeien en een sterk wortelgestel te kunnen ontwikkelen.Wel net zo belangrijk en noodzakelijk is een waterbuffering en overloopsysteem in […]

Marktplaats gemeentewerf gaat verder onder de naam NXTIME.

De werf ging van start in 2003 en sluit thans naadloos aan op de actualiteit waarbij “circulair” op agenda’s staat bij tal van organisaties. In 2021 gaat de werf verder als NXTIME. Fietsrekken, afvalbakken, speeltoestellen, zoutloodsen u komt van alles tegen. Heeft u materialen om aan te bieden of zoekt u iets nieuws dat gebruikt […]

Douchen in de publieke ruimte

De eerste serie (inox) douches gaan in productie. Dikwandig materiaal – vandaalbestendig en met waterbesparende kraan. Straks op stranden en in recreatiegebieden in gebruik. Hierbij alvast een voorproefje het technische fiche.

Drinkwaterfontein voor Zoersel.

Sporters drinken water en dat geldt natuurlijk ook voor de “skaters” in Zoersel.REDER is de drinkwaterfontein welke het meest wordt toegepast in de publieke ruimte.De fonteinen zijn winterbestendig en worden standaard met een waterbesparende kraan uitgevoerd. Nader kennismaken met REDER dat kan hier.

Mobiele Handwas Unit

DELTA MOBIELE HANDENWAS UNITS hebben een waterreservoir van 25 liter en dus ideaal voor locaties waar geen waterleiding en afvoer is.Natuurlijk ook te huur voor scholen, zorginstellingen en overheid. v.a. € 69,– /per week excl. BTW Eigenschappen:

Stella voor Water

Gieters en vazen vullen met het tappunt Stella. Uitgevoerd met een waterbesparende kraan en compleet geleverd met een opvangbak voor het spatwater.Zowel het tappunt als de opvangbak zijn uitgevoerd in rvs / inox. Met een aantrekkelijk prijsniveau zeer geschikt voor toepassingen op begraafplaatsen en crematoria. De prijs bedraagt € 779,– /st. excl. BTW

NIEUW SOUNDMAKER veilig oversteken.

De nieuwe generatie waarschuwingstegels dragen bij aan de mobiliteit van mensen met een visuele beperking.Op o.a. oversteekplaatsen, instap-plaatsen zijn de holle waarschuwingstegels een uitkomst. Bij aanraking met de geleidestok ontstaat er een klankeffect dat attendeert op de verkeerssituatie.De bedenker en ontwerper is Gerolf Menzo van de gemeente Emmen. Tot nu toe waren waarschuwingstegels van beton […]

Samenwerken aan een circulaire economie

In een circulaire economie is het aanbod van circulaire innovaties, producten en diensten belangrijk. Een doordacht (her)gebruik van materialen is – op lange termijn-  belangrijk om onze voetafdruk verder te verminderen. Maar er zijn ook aankopers nodig die onze innovaties ondersteunen en die nodigen wij hierbij graag uit. DELTA levert circulair zitmeubilair voor de buitenruimte. Van parkbank tot picknickbank. Het succes […]

Fiets parkeren & ruimte besparen.

Een goede oplossing om fietsen veilig te parkeren is de aanbind paal “FLAMINGO” welke slechts 25 cm breed is. Wanneer er geen fietsen geparkeerd staan, vormt de fiets aanbindpaal geen barrière.Het hoog geplaatste aanbindoog voorziet in extra gemak en veiligheid . Het uitgangspunt is minimaal materiaalgebruik. 

Weten hoe het zit

Niemand hoeft te kopen van een plaatje. Een actueel voorbeeld van een Stad in België*. Voor de inrichting van haar begraafplaatsen is men thans op zoek naar zitmeubilair. Hierbij valt het oog op de Late Empire banken zoals deze staan in de parken van de Gemeente Deventer (NL) en dat is niet in de buurt. […]

afvalbak – houd afstand op kermis in Den Haag

Straatmeubilair kan een prima functie vervullen om publiek in de buitenruimte te informeren over het belang van afstand houden. Zo ook met de BIN afval inzamelen en informeren een mooi voorbeeld van functies combineren. De afvalbakken zijn succesvol toegepast tijdens tal van evenementen en doen nu dienst in het publieke domein. Zo ook op de […]

Wandtapper voor Mortsel

Een snelle manier om kraanwater beschikbaar te stellen is met een wandtapper van DELTA. Eenvoudige montage aan de wand en met een druk op de knop uw fles of bidon vullen. In België neemt de stad Mortsel als eerste DELTA wandtappers in gebruik. Op scholen moeten kinderen nog vaak op het toilet hun flessen vullen, […]

Fietsparkeervak maken met “BIKE BRICKS”

Fietsen hebben niet altijd een rek nodig maar wel een plek. DELTA BIKE BRICKS zijn voor steden en gemeenten een efficiënte oplossing voor problemen met toenemende druk op de beschikbare fietsparkeerruimte. In het fietsparkeervak zelf zijn vaak geen rekken of aanbindmogelijkheden, zodat lang parkeren niet gestimuleerd wordt. Het fietsparkeervak is bedoeld voor alle types fietsen, namelijk […]

Informeren vraagt om maatwerk.

Standaard informatiekasten kennen weinig of geen variatie. DELTA is u van dienst bij het ontwerpen en maken van informatiekasten op maat. De Gemeente Amsterdam zocht voor haar begraafplaats modern vormgegeven informatiekasten waarbij men tevens informatie wil verstrekken aan de bezoeker. Hiervoor zijn speciale houders gemaakt waarin zich het laatste nieuws bevindt. Voor DELTA betekent maatwerk […]

Fietser krijgt steun in Breda

Breda plaatst donderdagochtend 2 juli de allereerste DELTA fietssteunen van Nederland. De steunen staan bij de kruising Biesdonkweg / Noordelijke Rondweg. Zo kun je bij het wachten het steuntje pakken bij de beugel of voetenplank en hoef je niet af te stappen. De gemeente test de komende tijd of fietsers zo meer comfort ervaren en of de […]

Zorix banken voor Begraafplaats Reimerswaal

Zorix banken komt u op veel begraafplaatsen tegen. Nu ook in de Gemeente Reimerswaal. De bank biedt een prima zitcomfort en combineert dat met een prettig prijsniveau. De ronde spijlen in de Zorix bank betekent dat u er ook na een regenbui weer snel op kunt zitten.